Vapaapäivänä Silje heitti mut about 10 km päähän farmille paijaamaan lehmiä. Oli hieman arvoitus onko siellä lehmiä paikanpäällä, omistaja oli käyny pari viikkoa sitten meidän mökillä kyselemässä ollaanko nähty sen lehmiä, jotka saa laiduntaa vapaasti vuorilla. Oli huolissaan kun yhdellä lehmistä oli laskettu aika silloin. Näin äiti- ja poikalehmän ja muutaman muun. Olis siellä ollut kolmisenkymmentä vuohtakin mutta ne oli jossain teillä tietämättömillä. Into piukeena hiplasin lehmiä ja isäntä tarinoi juttuja helunoistaan. Kävelin sieltä sitten pari-kolme tuntia takaisin ja onnistuin palaan auringossa TAAS ihan huolella. En ikinä onnistunu siinä näin hyvin edes Aasiassa.

 

image.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpg

image.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpg

 

Sitten bonarina pari kuvaa sisätiloista. Stue eli tommonen olohuone jossa voi soitella kitaraa tai lukea kirjoja jne. Sekä mun pääasiallinen työpiste ja henkilökunnan rupuhuone jossa on jopa toimiva telkkari. Täällä mä nytkin istun tällä saastaisella sohvalla kirjottamassa tätä. :---)

 

image.jpgimage.jpgimage.jpg

 

Eilen ukkosti ja jytisi niin kovaa että koko talo tärisi ja sähköt ja vedet katkes kesken päivän. Myytiin lopuille asiakkaille viimeiset kahvit termarista ja kakut ja leivokset jos oli maksaa käteisellä tasaraha. Suunniteltiin neljännen tunnin kohdalla jo milloin aletaan kantaa järvestä vettä jotta päästään käsi- ja hammaspyykille ja syötiin sulavaa jäätelöä illalliseksi. Pohdittiin mitä leipää ja limpparia tarjoillaan yövieraille (sikäli mikäli haluavat vielä yönsä tässä kioskissa viettää) kun mikään ei toimi. Koko talossa on neljä vessaa ja neljä työntekijää, joten sovittiin että jokainen saa yhden viimeisen huuhtelun säiliöstä jos hommat ei ala toimia. Sitten katkesi verkko, eli kukaan ei pystynyt soittamaan meille eikä me kellekään ja nettikin meni siinä samalla. Yksi kävi hiuspyykillä jääkylmässä järvessä ja toinen kyykkypissalla puskassa hyttysten seassa. Heitettiin läppää ja Eddie teki taikoja ajan kuluksi kunnes pihaan kurvasi huoltoauto ja palautti talon taas normaalitoimintaan. Loppu hyvin kaikki hyvin, ei jouduttu suuriin toimenpiteisiin. :)